Iată cele mai interesante amănunte pe care nu le știai despre Argint

Argintul este unul dintre cele mai valoroase metale de pe Pământ, prețuit nu doar pentru frumusețea lui, ci și pentru diferitele întrebuințări industriale.

Cunoscut si prețuit din cele mai vechi timpuri, argintul era folosit la confecționarea bijuteriilor în multe civilizații antice.

In prezent este folosit pe scara larga, în aliaje cu alte metale, la fabricarea contactelor electrice și în electronica.

Argintul este un element nativ, adică poate fi găsit în natura în stare pura, necombinat cu alte elemente.

Este un metal versatil

Argintul are o mare varietate de utilizări. Este metalul cel mai ductil după aur, și în plus și  mai dur.
Are o rezistenta mare la coroziune, lucru ce-l face util în multe aplicații industriale.
Atunci când este aliat cu alte metale, se folosește la bijuterii și în procesul de placare cu argint, reprezentând un element esențial în multe domenii.

Este un conducător electric ideal, de asemenea, este utilizat pentru plombe și alte lucrări stomatologice, la antiseptice medicale și astringenți, precum și la emulsii fotografice.

Pana la apariția fotografiei digitale, aproape o treime din cantitatea de argint era folosita la procesarea fotografica. Aliajele de argint pot fi utilizate la căptușirea țevilor și a pistoanelor de motor, datorita rezistentei la eroziune.

Mexicul este de multa vreme principalul producător de argint, deținând și importante zăcăminte de aur – ceea ce justifica faptul ca aceasta tara a fost o colonie spaniola importanta.

Deși în secolele trecute se putea vorbi despre „arginti”, monedele argintii la care facem astăzi referire nu conțin acest metal, fiind în general făcute din aliaj cupru-nichel.

monede de argint

Caracteristicile principale

Argintul are culoarea albă și luciu metalic. El devine mat atunci când este expus la aer, ozon sau hidrogen sulfurat, acoperindu-se cu o peliculă neagră.

Argintul este moale, dar foarte greu – 1 centimetru cub cântărește aproximativ 10,5 grame.

Dintre metale, poate fi cel mai ușor tras în fire și presat în foi plate. Mai este și un reflector puternic – o suprafață netedă, bine șlefuită de argint reflecta mai mult de 90% din lumina pe care o primește.

Cristalele de argint sunt rare. Metalul se găsește, de obicei, în granule fine, în placi în forma de frunza și în panglici sau fire curbate și răsucite.

STIATI CA: Persoanele care poartă bijuterii de argint sunt mai calme.

Surse de extracție

Valoarea argintului este cunoscuta din vechime. Asemenea aurului, a fost descoperit la început în formă pură, necombinat cu un alt mineral, motiv pentru care este considerat element nativ. In zilele noastre, au mai rămas disponibile cantități limitate de argint pur.

In timp, s-au elaborat tehnici de extragere a argintului combinat cu alte minerale, precum cuprul. Argintul se combina cu alte minerale sub multe forme.

Cele mai bogate mine de argint cunoscute se găsesc pe continentul american. Ele au fost descoperite de civilizațiile timpurii din America Centrala și de Sud. Deși încă exista multe mine de argint funcționale, mai ales în Mexic, o mare parte din argintul comercializat azi este un produs colateral al extragerii miniere a plumbului.

STIATI CA: argintul purifica apa?

argint american

Religie

In simbolistica creștină, argintul reprezinta ințelepciunea divina, iar aurul iubirea divina.

Dumnezeu, care reunește cele doua elemente purificatoare focul și apa, este totodată aur și argint.

Mitologie

Conform miturilor egiptene, oasele zeilor sunt făcute din argint, iar carnea lor este din aur.

In unele tradiții din Rusia, argintul este simbol de puritate și de purificare. Eroul principal al multor povesti este amenințat cu moartea atunci când unul din obiectele personale din argint începe sa se înnegrească.

Pe plan etic, argintul simbolizează lăcomia și nenorocirile, precum și degradarea conștiinței: este aspectul sau negativ, pervertirea valorii sale.

Simbolistica

In sistemul de corespondenta al metalelor și planetelor, argintul este raportat la Luna. El aparține lanțului simbolic luna – apa – principiu feminin.

Argintul este în contrast direct cu aurul, care este principiu activ, masculin, solar, diurn. El este principiu pasiv, feminin, lunar, apos și rece.

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

Cadouri Non-Stop
Logo
Enable registration in settings - general