Ametist

Denumirea sa provine din cuvântul grec ametusios – “care nu este beat”. Ametistul este, prin urmare, o piatra a cumpătării.

Acesta ar fi motivul pentru care, după credințele creștine, el este purtat de către episcopi.

Episcopul, ca păstor de suflete, însărcinat cu o responsabilitate duhovnicească și lumească, trebuie sa se ferească de orice beție, fie ea și spirituala.

Tradiția creștină face din ametist un simbol al smereniei.

ametist gema

Bijuterii cu Ametist

Bijuterii de AMETIST pe eMAG

Ametistul este o varietate de cuart, fiind о nestemata prețuită încă din anul 3000 i.Hr. Cele mai valoroase ametiste au culoarea purpuriu-inchis, dar nuanțele acestor pietre pot varia pana la violet-pal. Cuarțul este suficient de dur încât sa fie folosit și industrial, ca abraziv.

Pe lângă valoarea lor comerciala ca podoabe, frumoasele ametiste purpurii sau violet-albastrui sunt purtate de episcopii și cardinalii creștini din zilele noastre, ca amintire a patimilor lui Hristos și ca simbol al păcii.

Ametistul este о nestemata prețuită din Antichitate. Exista dovezi ca era utilizata pentru confecționarea bijuteriilor și a sigiliilor, în Egipt și Asia Mica, încă din jurul anului 3000 î.Hr.

Culoarea naturala a ametistului este adesea neuniforma, iar piatra poate fi încălzită pentru ca nuanța de violet sa fie dispersata omogen – însă, dacă piatra e încălzită prea mult timp, culoarea ametistului se poate schimba în galben, maro sau verde.

Caracteristici

  • Culoare: violetă, parțial incolor și pătat tulbure
  • Formula chimică: SiO2+(Al, Fe, Ca, Mg, Li, Na)
  • Reactivitatea chimică: este atacat de acid fluorhidric
  • Sistem de cristalizare: Sistem cristalin hexagonal
  • Clasa mineralului: oxizi, silicați varietate de cuarț

Duritatea

Ametistul ocupa poziția 7 pe scara lui Mohs, folosita pentru măsurarea durității mineralelor si a pietrelor prețioase. Diamantul este cel mai dur mineral de pe aceasta scara, fiind evaluat la 10, în timp ce talcul, aflat la baza scării, ocupa poziția 1.

Culoarea

Ametistul, o varietate de cuart, este o piatra semiprețioasă de culoare albastru-violet.

Adesea, culoarea purpurie a acestei pietre apare pe porțiuni neregulate sau neuniforme. In alte cazuri, ea apare doar spre marginile cristalelor, partea centrală a acestora rămânând transparente. Pentru ca ametistele să arate mai atrăgător ca bijuterii, ele sunt uneori încălzite ușor, și astfel culoarea este distribuita mai omogen.

Această operațiune trebuie făcută cu multa grija, deoarece, atunci când sunt încălzite la temperaturi foarte înalte, ametistele își pierd culoarea purpurie și devin de un galben-intens, transformându-se în cuarț, varietatea citrin.

Totuși, aceasta schimbare de culoare este greu de anticipat, iar pietrele pot deveni maro sau verzi.

Culoarea ametistelor este atât de importanta pentru ca, în lumea comerciala, pietrele de un purpuriu-pal sunt mai puțin valoroase decât cele de culoare închisă, asemănătoare cu cea a prunelor.

ametist gema

Falsificări

Mineralele care seamănă cel mai mult cu ametistul sunt cordieritul și scapolitul de culoare violet, ambele aparținând clasei silicaților. Mai exista și o varietate purpurie foarte rara, în grupa corindonului, cunoscuta ca „safir violet”.

Ametistele sunt adesea contrafăcute sau falsificate, printr-o combinație de sticla și cuart violet sintetic.

Origini

Ametistele apar în special în geodele din roci masive vulcanice, precum bazaltul. Sunt foarte răspândite și se găsesc în multe țări – tocmai prin prisma acestei abundente.

Ametistele sunt clasificate ca pietre semiprețioase.

Varietatea pură de cuart este incoloră. Unii specialiști consideră ca nuanța violet a ametistului este determinate de prezența fierului în cristal, în timp ce alții cred ca este determinate de mangan.

Regiunea cu cea mai mare concentrate de zăcăminte de ametist este Rio Grande do Sul din Brazilia. Zăcăminte de ametist semnificative se afla si în Uruguay, India, Rusia, Sri Lanka, Madagascar, Siberia, Argentina, Italia și SUA.

Magia Ametistului

magie ametist

Piatră prețioasă extrem de puternică și protectoare, Ametistul era socotită în Evul
Mediu mai valoroasă decât diamantul, fiind purtată de către regi, regine, prințese,
ca simbol al puterii.

Talisman norocos: …………

Semn zodiacal: Protejează nativii din zodiile Berbec (Cal) și Capricorn, Pești și Vărsător.

Aniversari: se oferă la 6, 12 și 14 ani de la naștere sau căsătorie

Planeta: Neptun

Profesii: manageri, oameni de afaceri, experți în domenii financiare, operatori pe calculator, informaticieni, slujitori ai bisericii, studenți și elevi, oameni de știință, matematicieni, poeți, scriitori, fotografi, funcționari, activități umanitare sau caritabile, creatori de moda, turism, show business, relații cu publicul, clarvăzători, astrologi, bioenergeticieni.

In vechime, multe pocale, vase și ustensile erau făcute din ametist. Totuși, principala sa semnificație a fost, timp de multe secole, una sacră și religioasă.

Ametistul este menționat în Biblie ca una dintre cele 12 pietre ce decorează platoșa înalților preoți ai lui Iehova. Apoi, în Evul Mediu, a devenit piatra purtata de cardinali și preoți. Această tradiție se păstrează și astăzi în multe culte creștine.

Ametistul se poate imita ușor, cu un amestec de sticla și cuart sintetic. Ametistul de calitate inferioara este frecvent folosit pentru șiraguri de margele.

Terapii pentru vindecare

Cu nuante care variaza de la lila translucida pana la profunzime, purpuriu intens, ametistul detine o anumita alura care a starnit imaginatia oamenilor de secole.

Daca ziua ta de nastere cade in februarie, ametistul este piatra de nastere, dar nu este singurul motiv pentru care este atat de special.

Derulati in jos pentru a afla unele informatii interesante despre aceasta piatra pretioasa misterioasa:

Leac pentru mahmureala

Numele ametistului vine din cuvântul grecesc amethistos, care înseamnă „treaz, nebaut“. Despre aceasta nestemata se spunea ca protejează împotriva beției, iar vechii greci credeau ca pulberea de ametist poate înlătura senzația de „a doua zi dimineata”.

Sănătate

Calmează durerile de cap, alungă tensiunea, tratează afecțiunile respiratorii, ale pielii şi celulelor, ale tractului digestiv. Sprijină producerea de hormoni, echilibrează şi unește corpul fizic, mintal și emoțional cu cel spiritual, purifică aura și transforma energia negativă în energie pozitivă.

Psihic

Ametistul este o piatra care va ajuta sa dormiți și sa visați frumos. Va ajuta sa aveți o gândire mai clara, sa va concentrați mai bine și sa obțineți ceea ce va propuneți.

Protejează împotriva gândurilor negative, magiei negre, atacurilor psihice,
pericolelor, spiritelor rele, împotriva trădării și decepțiilor.

Emoțional

Foarte puternic rol protector pentru cei ce nu se simt în siguranță sau se tem de pericole.

Piatră extrem de puternică și protectoare, cu o vibrație spirituală înaltă. Păzește de atacul fizic, transmutând energia în dragoste. Calmant natural, ametistul blochează stresul și energiile negative din mediul înconjurător.

Chakre și Energie

Acest cristal înlătură toate tipurile de blocaje şi dependențe. Utilizat la un nivel superior, ametistul deschide ușa către o alta realitate.

Stimulează și apoi calmează chakra gâtului si chakra inimii. “Florile” violete oferă mediului înconjurător lumina si dragoste.

Energie Spirituala

Din antichitate se spune despre ametist ca este cristalul care întărește voința și echilibrează metabolismul, ajută purtătorul să evolueze din punct de vedere spiritual pe o treaptă superioara, conferă o gândire mai limpede, protejează împotriva oamenilor invidioși și cu gânduri malefice.

Serenitatea sa favorizează stările superioare de conștiință și meditație.

In plan subtil, ametistul echilibrează și unește corpul fizic, mintal și emoțional cu cel spiritual. Purifica aura, transforma energia negativa și stimulează chakrele gatului și coroana.

Tratament prin Culoare

Culoarea ametistului este atât unică, cât și seducătoare, deși în realitate este
singura piatră ce protejează de seducție. Ametistul este o extravaganță în violet.
Se spune că împărăteasa Ecaterina cea Mare a trimis mii de mineri în M-ţii Ural
pentru a o căuta.

Amulete și Talismane

Se spunea ca dacă se bea dintr-o cupa de ametist, se putea preveni intoxicarea și vindeca beția. Grecii credeau ca aceasta piatra aduce dragoste și fericire și protejează împotriva oricărui tip de intoxicație

ametist

Talisman de protecție

Împotriva gândurilor negative, împotriva magiei negre, împotriva gândurilor malefice, blestemelor, atacurilor psihice, pericolelor, spiritelor rele, împotriva trădării și decepțiilor.

Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt în siguranță sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole.

Stimulează și amplifica

Stimulează și amplifica capacitățile intelectuale și spirituale ale omului, calitățile psihice, curajul, deschiderea spirituala, sentimentul de mulțumire, intuiția, bunul simt, capacitățile extrasenzoriale, încrederea de sine, respectul pentru propria persoana, farmecul personal, concentrarea, munca susținută, capacitățile spirituale.

Conferă și aduce

putere, stabilitate, rezistenta, pace, buna judecata, pace interioara, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protecție, idei noi, o direcție în momente de deruta, stabilitate financiara, prestigiu și recunoaștere.

Reduce

furia, nerăbdarea, coșmarurile, stresul, agitația, depresia, tristețea, disperarea, lipsa de comunicare

Ametistul ajuta

Ajuta la canalizarea energiilor, la renunțarea la vicii, la temperarea obsesiilor sau dependentelor, la realizare profesionala, succes în cariera.

Bun pentru:

ametist spiritual

  • meditație,
  • rugăciune,
  • post,
  • regresii în viețile anterioare.

Benefic în caz de insomnie, dureri de cap, benefic pentru ochi, par, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv, sistemul endocrin.

Bun in caz de nevralgii, dureri de cap, alergii, acnee, migrene, dureri de spate, mahmureala, probleme ginecologice. Ajuta la regenerarea țesuturilor.

Alte calități ale Ametistului

Este purificator și liniștește, transforma energiile inferioare în energii superioare, transforma energia negativa în energie pozitiva, are efect de calmare sau detensionare în perioade de durere, echilibrează karma, pune în legătură cu divinitatea și latura spirituala a fiecăruia.

Trebuie purtat mai ales de credincioși sau cei care doresc să-și amplifice credința religioasa și divina, la atingerea unor niveluri înalte de spiritualitate, la iluminarea spirituala, la înțelegerea etapelor de transformare în viata omului, precum moartea sau nașterea, pierderea cuiva drag;

 

 

Ametistul in Grecia Antica

Grecii vechi credeau ca ametistul ar putea impiedica imbatranirea, asa ca de multe ori au decorat pocalurile de vin cu ametist.

Sa crezut, de asemenea, ca ar avea un efect de detoxifiant daca este purtat pe corp langa buric.

De asemeni acestia erau convinsi ca ametistul impiedica si vindeca betia, aducea dragoste si fericire.

Ametist in Egiptul Antic

Purtarea unei amulete cu ametist a fost considerata o modalitate de protectie impotriva raului in timpul calatoriilor si a fost, de asemenea, folosit ca piatra vindecatoare.

Ametist in crestinism

Ametistul a fost asociat de mult cu Sf. Valentin, despre care se credea ca a purtat un inel de ametist care il reprezenta pe Cupidon.

El este comemorat pe 14 februarie, ceea ce consideram acum ca Ziua Indragostitilor.

Ametistul in societate

Culoarea purpurie a fost asociata mult timp cu redeventa, astfel incat ametistul natural a fost purtata de cei de sange nobil.

Se crede ca era un favorit al imparatesei ruse, Ecaterina cea Mare, iar inelul de ametist al  Cleopatrei a ajutat la seducerea lui Julius Caesar si a lui Marc Antony. Ametistul poate fi gasit si in bijuteriile britanice!

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Colier Argint Dama Almera Amethyst
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Sfera QUARTZ AMETIST

Puterile metafizice ale ametistului

Pentru cei care cred in puterile pietrelor naturale, ametistul este asociat cu chakra coroanei.

Se crede ca ofera claritate in gandire, ajuta la luarea deciziilor dificile, pentru a spori intelepciunea, pentru a reduce anxietatea si a ajuta la disparitia gandurilor negative.

Daca doriti sa aduceti frumusetea ametistului in viata voastra, asigurati-va ca v-ati documentat indeajuns.

Iata trei dintre preferatele mele care capteaza perfect culoarea incantatoare a acestei pietre pretioase:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Cadouri Non-Stop
Logo
Enable registration in settings - general