Ochi de tigru

SaveSavedRemoved 0
Rating0
Rating0

Ochiul-de-tigru este o piatra semiprețioasă cu structura fibroasa, de culoare galbena si maro-aurie. Prezintă pete de oxid de fier, cărora li se datorează aspectul specific al pietrei –
asa-numitele dungi de tigru.

ochi de tigru

Ochiul-de-tigru este o varietale de cuart sclipitor (chatoyant). Chatoyance este un termen în limba franceza, format din cuvintele chat („pisica”) și ceil („ochi”), ce descrie efectul optic de „ochi-de-pisica”. De cele mai multe ori, acest efect este general de incluziunile fibroase din cristalele anumitor minerale. Însa în cazul ochiului-de-tigru, care este o forma de cuart, dungile galbene si maro-aurii se datorează incluziunilor de oxid de fier.

Bijuterii cu Ochi de tigru

Bijuterii cu Ochi de tigru pe eMAG

bijuterie ochi de tigru

Caracteristici

Compozitia chimica a ochiului-de-tigru este aceeași cu cea a cuartului.

 • Culoare: .
 • Formula chimică: .
 • Reactivitatea chimică: .
 • Sistem de cristalizare: .
 • Clasa mineralului: .

Duritatea

….

Ochiul-de-tigru face parte din clasa oxizilor. Este o forma de cuart și, asemenea tuturor varietăților acestui mineral, este un oxid al elementului nemetalic siliciu.

Structura fibroasa specifică a ochiului-de-tigru se datorează crocidolitului, care sta la baza formarii acestuia.

Coloritul ochiului-de-tigru este determinat de oxidul de fier ce apare in cursul descompunerii crocidolitului. Compusul chimic rezultat este limonitul, de culoare galbena. Prin încălzirea ochiului-de-tigru se poate provoca o reacție chimica în particulele de limonit, care le transformă în hematit rosiatic.

In Africa de Sud, foarte bogata în zacaminte de ochi-de-tigru, minerii spărgeau straturile de roci folosind focul, ca sa ajungă la filoane, iar această acțiune a creat pietre cu un spectru de culori interesant, incluzând obișnuitul  auriu-rosiatic, dar si nuanțe de rosu sau de portocaliu-piersica.

 

Culoarea

….

Falsificări

Origini

Ochiul-de-tigru este o varietate de cuart – unul dintre cele mai răspândite minerale ce formează toci.
Totuși, ochiul-de-tigru este una dintre tele mai rare astfel de varietăți – se formează prin alterarea crocidolitului, cunoscut și ca azbest albastru. Crocidolitul provine din materia topita care s-a cristalizat sub scoarța terestra. El se deplasează apoi în sus, spre suprafață, în formațiuni numite intruziuni magmatice. Ochiul-de-tigru apare cu precădere în mineralele bogate în fier numite amfiboli.
Cele mai importante zăcăminte de ochi-de-tigru se găsesc în Africa de Sud, la vest de Kimberley. Alte surse importante se afla în Australia de Vest, Brazilia, Myanmar, India și Sri Lanka.

Magia

….

Talisman norocos: …………

Semn zodiacal: ….

Aniversari:…..

Planeta: ….

Profesii: ….

Terapii pentru vindecare

Sănătate

..

Psihic

 

Emoțional

Este utilizata pentru claritate în gândire și pentru o mai buna înțelegere a emoțiilor celorlalți.

Chakre și Energie

Energie Spirituala

Tratament prin Culoare

….

Amulete și Talismane

….

Talisman de protecție

..

Stimulează și amplifica

….

Conferă și aduce

….

Reduce

….

… ajuta

 

Bun pentru:

 • meditație,
 •  

 

Alte calități ale Ochiului de tigru

Ochiul-de-tigru este o forma rara de cuart negru, cu dungi galbene si maro-aurii.
Este o piatră semiprețioasă deosebit de apreciată, folosită și în scop decorativ.

Crocidolitul sau azbestul albastru, o varietate a mineralului riebeckit, sta la baza formării ochiului-de-tigru. Este un silicat de fier și sodiu, cunoscut pentru structura lui fibroasa.

O alta varietate de cuarț sclipitor este ochiul-de-soim. Acesta se formează când crocidolitul se combină cu cuarțul, dar culoarea albastru-gri sau albastru-verde a crocidolitului inițial rămâne vizibilă la produsul final.

 

 

Niciun comentariu.

   Leave a reply

   Cadouri Non-Stop
   Logo
   Login/Register access is temporary disabled