Notiunea de pietre pretioase care detin puteri unice dateaza din cele mai vechi timpuri.

Liderii religiosi, nobilimea si poporul au crezut ca purtand aceste pietre in anumite momente ale anului ar avea un efect pozitiv asupra sanatatii si averii lor si ar putea sa se fereasca de spiritele rele.

Deoarece aceste practici erau comune in multe parti ale lumii, nu exista nici o indoiala ca pietrele pretioase au o calitate innascuta care inspira cu adevarat spiritul uman.

Alaturati-va noua in explorarea laturii mistica a pietrelor pretioase.

Pietre pretioase

Sa incepem!

Ianuarie: Granat

Acest nume de piatra pretioasa de foc rosu vine de la cuvantul latin “granatum”, adica “rodie”, datorita asemanarii sale cu semintele de rodie.

Se crede ca il protejeaza pe purtator de cosmaruri si fantome. Daca piatra de nastere este granat, sunteti un prieten loial care ofera protectie si sprijin.

Februarie: Ametist

Ametistul confera pacea si linistea. Grecii vechi au crezut ca ametistul este bun in caz de intoxicare. Numele sau provine chiar din cuvantul grecesc “ametistos”, adica “sobru”.

Cei cu aceasta piatra de nastere tind sa fie curajosi, cinstiti si talentati.

Martie: Acvamarin

Marinarii timpurii purtau talisme de Acvamarin gravate cu zeul marii Neptun pentru a se proteja de pericolele oceanului.

Aceasta piatra este asociata cu puterea de previziune, cunostinte.

Aprilie: Diamant

Frumos fapt: primul inel de logodna ce contine un diamant a fost dat in 1477 de catre arhiducele Maximilian din Austria logodnicei sale, Mary of Burgundy.

In zilele noastre, este cea mai populara alegere a inelului de logodna (si e cel mai bun prieten al unei fete), reprezentand dragoste, puritate si forta. Cei cu zile de nastere din aprilie tind sa fie o combinatie interesanta de romantici fara speranta si de autoritari.

diamante

Mai: Smarald

Datorita culorilor sale verzi, smaraldul a fost asociat mult timp cu fertilitatea, renasterea si dragostea.

Smaraldul, de asemenea, inseamna rabdare, crestere si intelepciune.

A fost piatra pretioasa favorita a Cleopatrei, precum si Ecaterina cel Mare. Daca smaraldul este piatra de nastere, s-ar putea sa fii cunoscut de prietenii si familia ta ca fiind grabit, intuitiv si inteligent.

Iunie: Perle

Pearla a simbolizat puritatea si nevinovatia de-a lungul secolelor, impreuna cu loialitatea, prietenia si credinciosia, motiv pentru care multe mirese aleg sa poarte perle in ziua nuntii lor.

Cei care o au ca piatra de nastere tind sa fie cunoscuti pentru simtul umorului, inteligentei si bunului gust.

perle

Iulie: Rubin

Cunoscuta de vechii hindusi ca “regele pietrelor”, rubinul rosu profund inseamna iubire, pasiune, fericire si integritate. De asemenea, se crede ca promoveaza intelepciunea si succesul.

In antichitate, se credea ca rubinul se va intuneca in prezenta raului, dar numai daca este purtat de proprietarul sau de drept.

Daca rubinul este piatra voastra de nastere, ati putea fi descris de ceilalti ca fiind carismatici si muncitori.

August: Peridot

Uneori denumit “smarald de seara” pentru culoarea verde deschisa, peridotul a fost gasit in cenusa vulcanica in Hawaii, precum si meteoriti care au lovit pamantul.

De fapt, un meteorit care a aterizat in Siberia in anii 1700 contine peridot suficient de mare pentru a crea bijuterii din el!

Se spune ca ajuta la depresie, impiedica cosmarurile si calmeaza purtatorul.

Septembrie: Safir

Safirul era un favorit printre preotii si regalitatea antica. Simbolizeaza puritatea si intelepciunea, iar in secolul al XVII-lea sa crezut ca ajuta la prezicerea viitorului, la usurarea durerii si la reducerea stresului.

Cei cu safir ca piatra de nastere sunt considerati cinstiti, rezervati emotional si intelepti.

Octombrie: Opal

Derivat din cuvantul grecesc “opallios”, care inseamna “sa vada o schimbare de culoare”, se spune ca opalul multi-colorat stimuleaza creativitatea purtatorului si incurajeaza speranta si calmeaza nervii.

Daca piatra de nastere este opalul, este posibil sa fii cel mai bine cunoscut pentru compasiune si optimism.

Noiembrie: Citrin

Capturarea nuantelor toamnei, culoarea pietrelor de citrin variaza de la galben si portocaliu la maro rosiatic.

Se crede ca inspira creativitatea si promoveaza prosperitatea, ceea ce ia adus poreclele “Success Stone” si “Stone’s Merchant’s Stone”.

Oamenii cu citrin ca piatra de nastere sunt cunoscuti a fi prietenosi, inteligenti si adaptati.

Decembrie: Tanzanit

Tanzanitul este cunoscut ca “piatra magiei”, deoarece se crede ca ajuta la intelegerea psihica si la constientizarea spirituala. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de “piatra workaholic”, deoarece se spune ca reduce stresul cauzat de munca.

Cei cu Tanzanite ca piatra de nastere sunt adesea considerati curajosi, optimisti si au o mare dorinta de aventura.

Legendele care inconjoara pietrele de nastere si calitatile purtatorilor lor nu pot fi sustinute de un fapt stiintific, dar un fapt este sigur – toate sunt frumoase in felul lor!

Care este piatra voastra norocoasa? Mi-ar placea sa va aud gandurile in comentariile.

Dacă ți-a fost util acest articol, poți lasa un vot

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here