Invatam sa pretuim atunci cand nu mai avem

Adeseori, numai intunericul ne invata sa pretuim lumina la justa ei valoare.”
Valeriu Butulescu

Tine de noi oamenii, sa nu pretuim ceea ce avem decat foarte tarziu atunci cand suntem pe punctul de-a pierde:
  • nu pretuim oamenii de langa noi, pentru ca avem impresia ca vor fi mereu acolo,
  • nu pretuim sanatatea, pentru ca atunci cand esti tanar si-n putere crezi ca vei fi toata viata asa ingnorand sfaturile ce ti se par trecute, ignorand efectuarea unor controale periodice generale,
  • nu alegem o alimentatie bogata in vitamine bombardandu-ne corpul cu alimente nesanatoase, alcool in exces, tutun consumat de la varste destul de fragede din perioada adolescentei atunci cand corpul este inca in crestere si formare,
  • nu pretuim timpul, pentru ca ni se pare ca avem tot timpul din lume,

si cel mai important …

… nu pretuim viata, pentru ca seara inchidem ochii siguri ca ne vom trezi si-a doua zi.

Nu pretuim deloc timpul pe care il pierdem fara sa ne ceara nimeni socoteala pentru el.

Il oferim mereu drept cadou timpul nostru distractiei ,care nu ne aduce nici un beneficiu daca nu este corect atribuita.

Foarte putini cunosc importanta timpului, timp care nu il mai putem intoarce si a carui importanta o vom resimti tot mai des.

Putini cunosc ce anume poti face util cu timpul tau si bogatia pe care o ai in tine si in capacitatiile tale.

Uitam adesea sa pretuim iubirea sub diversele ei forme neglijand persoane importante din viata noastra.

Ne plangem tot mai des de neajunsuri, de lipsa unei stabilitati financiare, de presiunea traiului de pe o zi pe alta dar nu dorim sa fructificam deloc timpul pe care il avem.

Ne este mai comod si mai usor sa stam pe internet facand in fiecare zi acelasi lucru fara folos sau pierzand ore intregi in fata televizorului.

Ajungem sa pretuim timpul tarziu.. abia la batranete cand ne dorim cateva ore in plus sa le petrecem cu cei dragi noua ce au mai ramas si pe care nu dorim sa ii abandonam.

Putem face macar ceva cu folos lecturand o carte frumoasa vitala pentru dezvoltare si bunul curs al vietii noastre.

Ne putem gandi sa ne dedicam timpul pasiuniilor noastre si din care putem obtine si mici venituri pentru inceput, exersand in acest domeniu si devenind bun in domeniul nostru.

Avem acces pe internet la informatii selective pe fiecare domeniu in parte de unde ne putem documenta corect si de unde aflam exemplul de viata al celor ce au reusit, al celor ce au vazut ca timpul il pot intoarce in favoarea lor , al celor ce obtin roade ducli ale timpului si nu doar riduri increstate in fata.

Sunt foarte putini oameni care apreciaza prietenii

Acele persoane care inainte au fost simplii straini dar care au un angajament in interiorul lor fata de tine, cei care s-au abonat de bunavoie la viata ta, la incercariile si suferintele tale dar si la bucuriile si momentele tale de glorie.

Fi constient de un lucru important in viata si primeste prietenia ca cel mai de pret dar venit de undeva din exterior, o alta familie pentru care contezi cu adevarat.

Oare cu ce cuvinte ii putem multumii unui prieten, pentru ca se dedica neconditionat vietii noastre?

Un alt aspect important al pretuirii o reprezinta pretuirea de sine.

Preferam sa ne limitam prin convingeriile noastre subestimandu-ne oferindu-ne mereu expresii negative, judecandu-ne aspru pentru fiecare gresala pe care o facem fara sa fim constienti si sa ne sprijinim pe noi insine.

Suntem foarte duri cu noi condamnandu-ne singuri fara sa ne dam seama la suferinta.

Ajungem sa ne dam seama cata nevoie avem de oamenii dragi noua si cat de mult insemna pentru noi doar atunci cand suntem pe punctul de-a-i pierde.

In schimb, in loc sa apreciem ceea ce avem, ne plangem intr-una de ceea ce ne lipseste, si in loc sa profitam de viata alaturi de persoanele drage, suntem prea ocupati sa vanam ceea ce n-avem.

Ne pierdem sanatatea, timpul si stam departe de cei dragi alergand dupa bunuri materiale, lucruri trecatoare din viata, dar nu realizam ca nu ne vom putea bucura de acestea daca suntem bolnavi sau daca nu mai avem pe nimeni sa se bucure alaturi de noi.

Poti stapanii oricate bunuri in aceasta lume, singur tot sarac vei fi.

Este foarte trist ca nu realizam ca cele mai importante lucruri sunt trecatoare, nu se pot cumpara cu bani, se castiga si se apreciaza la adevarata lor valoare, pentru a ne putea bucura de ele.

Suntem fericiti sa va asultam parerea!

Leave a reply

Cadouri Non-Stop
Logo
Enable registration in settings - general